Openingsuren
Ma - Za 09u00 - 19u00

Contact Email
[email protected]

Contact Tel
 0491 11 79 22

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Alvorens de gevelbepleistering aan te brengen, adviseren we bij VOJTEC graag een extra isolatie van uw gevel of gevels, aangebracht langs de buitenzijde. Dit heeft heel wat voordelen.

EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’ en is een veelzijdig isolatiemateriaal. Door zijn goede isolerende eigenschappen en aantrekkelijke kostprijs worden EPS isolatieplaten dan ook zeer veel gebruikt in tal van bouwprojecten. De EPS isolatieplaten zijn licht, gemakkelijk hanteerbaar en veilig in gebruik.

In de volksmond noemen we EPS eerder piepschuim of tempex. Deze isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels, die in een mal door verhitting expanderen (uitzetten) en aan elkaar gaan kleven. Tijdens dit proces worden heel wat luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. Zo een 95 à 100% van het volume van EPS platen bestaat dus uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal extreem licht van gewicht en heeft het enorm goede isolerende eigenschappen, want stilstaande lucht zorgt voor goede isolatie. Om een EPS isolatieplaat te maken is naast de voorhanden zijn de lucht, nog weinig grondstof nodig, waardoor de materiaalkosten minimaal blijven en de EPS isolatieplaten steevast vrij goedkoop.

EPS is naast de isolatie van uw gevels, dan ook geschikt voor heel wat doeleinden. Deze EPS platen worden gebruikt voor isolatie van gevels, muren, daken en vloeren. De EPS isolatieplaten zijn zowel leverbaar zonder, als met tand- en groefsysteem, waarbij de isolatie beter en naadloos afgewerkt kan worden en waardoor koudebruggen vermeden worden. De losse korrels of parels zijn zeer goed geschikt om te gebruiken als isolator in spouwmuren voor betere isolatie.


Voordelen van EPS isolatieplaten

• Blijvende en hoge isolatiewaarde: 0.033 à 0.042 W/mK (lambda waarde)

• Ongevoelig voor vocht: schimmelvrij en bestand tegen rotten

• Licht materiaal, laat zich eenvoudig snijden of zagen

• Gemakkelijk en veilig te hanteren en verwerken

• Zeer drukvast en zelfs beloopbaar

• Brandveilig

• Goedkoop