Openingsuren
Ma - Za 09u00 - 19u00

Contact Email
[email protected]

Contact Tel
 0491 11 79 22

Pleisterwerken

Pleisterwerken

Pleisterwerken zijn zowel een vak als een kunst. Vojtec vertrekt vanuit dit principe. Een goede hechting en een glad, schilderklaar oppervlak vormen de belangrijkste criteria voor een succesvolle bepleistering. Voor een mooi afgewerkte ruimte kan u dus steeds beroep doen op onze vakmensen. Vojtec verzorgt uw pleisterwerken met onze expertise en oog voor detail.

Vojtec is gespecialiseerd in een scala aan pleisterwerken, zowel binnen als buiten.

Buitenbepleistering of gevelbepleistering:

 • Sierpleister aan de gevels: Sierpleister is een zeer populaire vorm van bepleistering binnen de hedendaagse architectuur. Sierpleister biedt u een waaier aan mogelijkheden qua vorm en uitstraling, aangepast aan uw gevel. Vojtec plaatst eerst buitenisolatie, gevolgd door sierpleister. Deze wordt opgevolgd door een mooie afwerking, naar uw keuze. Dit kan in 50 verschillende kleuren.
  Gevelpleister, soms gevelbepleistering of in de volksmond crepi geheten, is pleistermateriaal om de gevel van een gebouw af te werken. De voorgevel, achtergevel en zijgevels krijgen daardoor een aangenamer uitzicht en zijn beter beschermd tegen de weersomstandigheden of kunnen beter tegen een stootje. Gevelbepleistering of crepi zorgt tevens voor een betere luchtdichte gevel.
  Sierpleisters kun je op elke soort metselwerk toepassen: oud, verweerd of nieuw. De toestand van de muur en het gebruikte materiaal heeft vanzelfsprekend wel invloed op de voorbereiding en de pleisterwerken. Soms volstaat het om de gevel te ontmossen, maar in bepaalde gevallen moeten we de gevel eerst zandstralen of er wapeningsnetten op plaatsen om de hechtingskracht van de sierpleisters of crepi te garanderen.
  Een crepi gevelpleister bestaat uit verschillende lagen. Als men geen isolatie aanbrengt, zal er rechtstreeks op de bestaande gevelbekleding een wapeningsnet aangebracht worden, in combinatie met een cementlaag (tevens waterafstotend). Om scheuren te voorkomen wordt dit proces vaak 2 of 3 keer herhaald, alvorens we de eindlaag in crepi zetten.
  Als je eveneens isolatie wil plaatsen, is er slechts één wapeningsnet nuttig, omdat de isolatieplaten de grootste schokken op de gevel zullen opvangen en absorberen. De isolatie wordt door middel van lijm en pluggen aangebracht op uw gevel. Hierna komt het wapeningsnet met een waterwerende cementlaag. Nadat deze laag goed droog is, wordt de eindafwerkingslaag aangebracht, in crepi, met kleur naar wens in de massa. Vraag meer informatie inzake professionele pleisterwerken bij uw specialist: vojtec!
 • We sommen graag nog even de voordelen op van professionele gevelbepleistering of crepi:

  Zeer efficiënt in combinatie met goede gevel isolatie
  Crépi - in combinatie met een isolatiemateriaal als gevelbekleding - biedt diverse voordelen: isoleren van buitenaf wordt eenvoudiger dan van binnenuit. We verliezen binnen geen kostbare ruimte en het interieur blijft zoals het was. Langs de buitengevel isoleren heeft als extra voordeel dat er geen koudebruggen optreden. Je woning zal in één grote isolatieschil zitten.
  Betere bescherming van uw buitengevel
  Een goed geïsoleerde, gevel die bepleisterd is met crepi, door het vakmanschap van vojtec, zal ook beter beschermd zijn tegen weersomstandigheden. Het voegwerk zal niet langer beschadigd worden door vorst en u zal geen doorslaand vocht meer krijgen op binnenmuren van de woning.
  Waardevermeerdering van de woning
  Nadat de woning gerenoveerd is met gevelbepleistering, zal deze er weer als nieuw uitzien. De waarde van uw woning zal hierdoor logischerwijze ook stijgen. Indien je ook bijkomend isoleert, zorgt dat voor bijkomende meerwaarde. De isolatie zal eveneens een gunstig effect hebben op de EPC-score (energie Prestatie Certificaat) als belangrijke troef bij verkoop. Zo wordt een hogere verkoopprijs beter onderbouwd. Een gevelrenovatie met crepi wordt daardoor een investering die zich op termijn twee keer terugverdient.
 • Krabpleister: Wij leggen een dikke laag pleister op oude en nieuwe gevels, die vervolgens wordt afgekrabt, zodat u een mooie, rustieke structuur bekomt. Ook hier is afwerking mogelijk in 50 verschillende kleuren.
 • Cementpleister: Een betrouwbare pleister die steeds aangebracht kan worden op alle soorten metselwerk en beton.

Binnenbepleistering:

Hiervoor werkt Vojtec zowel met gipspleister als cementpleister, naargelang de ruimte. Gipspleister is hét betrouwbare afbouwmateriaal bij uitstek. Cementpleister wordt steevast aanbevolen en aangewend voor vochtige ruimtes, voor een maximum aan degelijkheid en duurzaamheid.

De vakmensen van Vojtec leveren steevast topwerk. Dit geldt zowel voor onze pleisterwerken als onze gyprocwerken en schilderwerken. Door onze vlotte werkwijze, een ruime waaier aan keuzes, en het gebruik van kwaliteitsmaterialen bekomt u snel een prachtig resultaat, met een fijne afwerking. Vojtec biedt u dus een totaalpakket aan pleisterwerken. Indien u voorbeelden wenst van onze pleisterwerken, kan u steeds onze referenties raadplegen.

Contacteer ons voor meer informatie,